top of page
17913939124373760.jpg
Screenshot_20210315-145615__01 copy.jpg
Ajatuksia työstäni

Taiteeni puhuu kuvan ja muodon keinoin, mm. lempeydestä ja lämmöstä, ystävyydestä ja rakkaudesta. Painavaa ja pehmeää puhetta, himpun verran höpsöäkin, mutta silti niin kovin tärkeää.
Tutkin heijastuksia, kohtaamisia ja välähdyksiä ainutkertaisesta elostamme, valintojen merkitystä painottaen. Maalaan usein aiheista, jotka ovat minulle tärkeitä. Luonto, myönteinen vahvistaminen, mielen liikkeet, tunteet ja unet, ystävyys sekä rakkaus -teemat, toistuvat usein.

 

Maalaan ja veistän, tarinoita ja aiheita kuviksi, joita sanoin en voi kertoa. Työskentelen pääasiassa sekatekniikalla, yhdistelen moninaisia materiaaleja ja menetelmiä luovasti, etenen usein kokeilevin askelin.

 

Tykkään että kaikki mahdolliset konstit ja menetelmät kannattaa käyttää, jotta haluttuun lopputulokseen voidaan päästä. Siksi siis sekatekniikka, joka mahdollistaa useita tapoja tehdä. Menetelmät usein perustuvat kerroksellisuuteen. Kuten eletyssä elämässä, on asioilla tapana rakentua jonkin olemassa olevan asian jatkumoksi. Menneet asiat ja tapahtumat, valinnat aina jättävät jälkensä. Osa jää näkyviin ja osa vain hiipien ilmoittaa itsestään, mutta saattaa olla hyvin oleellinen rakenne meissä ja asioissa, niillä voi olla hyvin tärkeä tehtävä kokonaisuuden kannalta. Niin myös teoksissani on paljon kerroksia, joista ne koostuvat ja rakentuvat.

 

Taiteeni tavoitteena on tuoda huomiota meille kaikille elintärkeisiin, myönteisiin ja rakentaviin teemoihin. Kuten esimerkiksi ystävyyteen, monimuotoisuuteen sekä läsnäoloon että nähdyksi tulemisen voimauttavaan vaikutukseen. Mitkä ovat niitä asioita elämässä, jotka auttavat meitä herkkiä ihmis-otuksia voimaan hyvin? Yksilöinä että yhteisöjen osasasina nykyajassa, juuri tässä ja nyt?  Tietoisina ja toimivina olentoina voimme vaikuttaa paljonkin todellisuutemme. Millaisena sen näemme ja koemme? Minkälaisen toiminnan kautta luomme yleistä ajankuvaa ja hetkiä elossamme? Minkälaisessa maailmassa haluamme elää? Ajatuksemme muokkaavat maailmaa ja ohjaavat tekoja. Kuinka muistaisimme paremmin, mikä todella on tärkeää. Kunpa osaisimme rakastaa ehdoitta ja olla läsnä. Mitä onkaan pinnan alla? Näistä kysymyksistä syntyvät mm. omituiset otukseni.

 

Taiteen tekeminen on minulle ammatti ja ilmaisumuoto. Värit ja muodot, tila ja leikki, rytmi ja sopusointu -niistä nämä teokset ja kuvat koostuvat.

 

-Sabrina

 

 

 

 

 

 

 

 

KOULUTUS

Kuvataiteen perusopinnot 

Tampereen kesäyliopisto 2021- 2023

Ympäristön suunnittelun ja rakentamisen koulutusohjelma, mallinrakennus, pienoismallinrakennus artesaani 2015

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto, graafinen suunnittelija, kuva-artesaani 2012

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

bottom of page